LLUBILETA El projecte de la nova escoleta neix de la voluntat de crear una edifi cació que s’identifi qui amb les dimensions de la trama urbana de Llubí, aprofi tant per relacionar-ho amb el programa que la nova escoleta necessita.
L’edifi cació s’alinea al carrer per crear façana i per continuar marcant l’ambient de carrer que defi neix la trama urbana, creant un sòcol massís realitzat amb pedra amb els colors ocres de la zona. La part posterior del solar s’aprofi ta per a la creació d’un gran pati que s’utilitza per esbarjo, classes a l’aire lliure i com a espai de relació.
El sòcol es completa amb un element de coberta realitzat amb panells lleugers amb un color que diferencia l’edifi ci i l’estableix com a punt important dins la trama urbana. Aquest sistema constructiu permet incorporar estratègies sostenibles a la proposta tal com són la coberta ventilada, ubicació de panells solars amb un rendiment òptim, aprofi tament d’aigua de pluja.
A la planta baixa se situa gairebé tot el programa i a a planta primera, d’accés restringit, és situa el programa més privatiu.
A la nova escoleta es diferencien cinc franges, connectades entre elles per un espai central de relació i joc que condueix a la zona de pati exterior.
Aquest espai s’il·lumina mitjançant una cristallera orientada a Nord i amb un pati interior. Es dimensiona de tal manera que aquest espai és la primera zona d’aprenentatge i joc on abunden els colors i noves sensacions per als més petits.
A la zona de façana del carrer hi trobem l’espai de menjador i una zona de professors amb accés limitat que condueix a la planta primera. S’opta per ubicar a aquesta zona les parts de programa més urbanes. A la part posterior de planta baixa cada franja correspon amb els programes separats per edats, relacionant-se amb el pati exterior de manera directa. Cada franja recorda geomètricament i proporcionalment les edifi cacions de la zona. La franja central s’ubica la sala polivalent.
La geometria de les cobertes s’aprofi ta per crear espais d’ombra exercint un joc de plens i buits segons la necessitat de cada zona. També ens permet ubicar la maquinaria i instal·lacions. La zona del pati es concep com a l’espai d’aprenentatge a l’aire lliure i es dissenya a partir de les necessitats que es tenguin per edats.
A la planta primera s’ubica la sala de reunions i despatx relacionats amb un espai de terrassa exterior d’es d’on es domina tant l’espai central com el carrer.
Referent al tema constructiu s’opta per a la simplifi cació del temps de montatge y la sostenibilitat proposant el sòcol amb material de la zona i estructura metàl.lica lleugera que forma l’esquelet dels cossos de coberta.
Es tracta d’una proposta que estableix una conexió entre el mon urbà i el mon dels somnis dels infants on poder aprendre i crèixer a partir d’uns espais que potencien l’imaginació a la vegada que són efi cients energèticament i constructivament.

Category: